Opskrift på hyldeblomstsaftKlassisk hyldeblomstsaft der smager af sol og sommer. En lækker og nem hyldeblomstdrik, også kaldet Blost, som du selv kan lave i starten af sommeren når hyldeblomsterne blomstrer.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Trækketid 4 daysd
Samlet tid 4 daysd30 minuttermin
Antal 2liter
Ingredienser
50storehyldeblomstskærme
2citroner, økologiske
1,5 lvand
1kgsukker
40gcitronsyre
Sådan gør du
Skyl hurtigt hyldeblomsterne eller ryst dem godt for at få evt. smådyr ud. Klip de grove stænger fra, og kom blomsterne i en stor gryde eller plastbøtte
50 store hyldeblomstskærme
Skær citronerne i skiver, og læg dem oveni gryden.
2 citroner
Kog vandet op, tilsæt sukker og citronsyre og rør rundt til det er opløst. Hæld det kogende vand over hyldeblomsterne og citronerne.
1,5 l vand, 1 kg sukker, 40 g citronsyre
Lad saften køle lidt ned, og sæt den i køleskabet i 3-4 dage. Rør rundt en gang om dagen.
Efter 4 dage sier du blomsterne og citronerne fra, så du kun har ren saft tilbage. Hvis du vil have saften helt klar, så si den igennem et klæde eller et kaffefilter.
Hæld saften på skoldede flasker der er skyllet i vodka eller atamon, eller frys den ned hvis du ikke drikker den med det samme.