Hyldeblomstsaft - blost - opskrift på hyldeblomstdrik
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Hyldeblomstsaft opskrift

Klassisk hyldeblomstsaft der smager af sol og sommer
Ret Drikkevarer
Køkken Dansk
Keyword Sommer

Ingredienser

  • 50 store hyldeblomstskærme
  • 2 citroner økologiske
  • 1,5 l vand
  • 1 kg sukker
  • 40 g citronsyre

Sådan gør du

  • Skyl hurtigt hyldeblomsterne eller ryst dem godt for at få evt. smådyr ud. Klip de grove stænger fra, og kom blomsterne i en stor gryde eller plastbøtte
  • Skær citronerne i skiver, og læg dem oveni gryden.
  • Kog vandet op, tilsæt sukker og citronsyre og rør rundt til det er opløst. Hæld det kogende vand over hyldeblomsterne og citronerne.
  • Lad saften køle lidt ned, og sæt den i køleskabet i 3-4 dage. Rør rundt en gang om dagen.
  • Efter 4 dage sier du blomsterne og citronerne fra, så du kun har ren saft tilbage. Hvis du vil have saften helt klar, så si den igennem et klæde, jeg bruger bare en almindelig si.
  • Hæld saften på skoldede atamonskyllede flasker eller frys den ned hvis du ikke drikker den med det samme.