Friterede hyldeblomster, hyldekærester, hyldeblomster i pandekagedej - opskrift
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Friterede hyldeblomster opskrift

Sprøde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Keyword Friture
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Pandekagedej

  • 8-12 store hyldeblomstskærme
  • 1 dl mælk
  • 1,5 dl øl kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
  • 2 æg
  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 2 spsk sukker

Til stegning

  • 1 l solsikkeolie

Til servering

  • Flormelis

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienser til dejen godt sammen. Stil pandekagedejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af træ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
  • Steg en blomsterskærm af gangen. Start med at ryst den, så evt. små dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stænglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprød i olien. Læg den herefter på fedtsugende papir. Fortsæt til du har stegt alle blomsterskærmene.
  • Drys med flormelis og server straks.