Opskrift på friterede hyldeblomsterSprøde og parfumerede hyldeblomster i pandekagedej som er friturestegt er en skøn sommerdessert eller snack. De er nemme at lave, og så smager de fantastisk med et drys flormelis ovenpå. Tag bare familien med ud og samle hyldeblomster, så kan i lave hyldeblomstpandekager på ingen tid.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 4personer
Ingredienser
8storehyldeblomstskærme
Pandekagedej:
1dlmælk
1,5dløl, kan erstattes med vand eller hyldeblomstsaft
2æg
80ghvedemel
1tskvaniljepasta
2spsk sukker
Til stegning:
1lsolsikkeolie
Til servering:
Flormelis
Sådan gør du
Pisk alle ingredienser til pandekagedejen godt sammen. Stil pandekagedejen på køl i ca. 30 minutter.
Varm i mens olien op i en gryde. Tjek om olien er klar med en tandstik af træ. Hvis det syder rundt om tandstikken, er olien varm.
Steg en blomsterskærm af gangen. Start med at ryst den, så evt. små dyr falder ud. Dyp den i pandekagedejen, og kom den i den varme olie. Hold i stænglen med en tang eller en gaffel mens den bliver stegt gylden og sprød i olien. Læg den herefter på fedtsugende papir. Fortsæt til du har stegt alle blomsterskærmene.