Opskrift på bagt hokkaido med fetaBagte skiver af græskar med cremet feta, saltede mandler og en sød og syrlig balsamico glace, er skønt tilbehør til kød, kylling eller fisk. Derudover er det mættende og meget velsmagende!
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1hokkaido græskar
3spskolivenolie
1spsktørret timian
2tsksalt
Peber
3spskbalsamico glace
100gfeta
50gsaltmandler
Frisk persille
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig over- og undervarme.
Vask græskaret godt, del det på midten og fjern kernerne. Skær herefter græskaret ud i skiver på 1-1,5 cm i tykkelsen.
1 hokkaido græskar
Læg græskarskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og fordel olie, salt, peber og timian ud over. Vend det hele godt sammen.
Sæt pladen i ovnen, og bag græskarskiverne i ca. 30 minutter til de er møre. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle ned et par minutter.
Anret græskarskiverne på et fad, fordel balsamico glace, små stykker af feta og hakkede saltmandler ud over græskarskiverne. Pynt eventuelt med lidt persille.
3 spsk balsamico glace, 100 g feta, 50 g saltmandler, Frisk persille