Opskrift på slange-brødstængerBrødstænger, breadsticks, grissinier.. Kært barn har mange navne, men kan vi ikke blive enige om at de er lidt sjovere når de ligner farlige slanger? De er perfekte at servere som snacks til halloween med en dip til eller de er gode til aftensmaden med en god suppe til. Det kunne jo passende være en græskarsuppe..
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Hævetid 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet20 minuttermin
Antal 20stk
Ingredienser
2,5dlvand
25ggær
2tsksalt
½dlrapsolie
500ghvedemel
2spskblå birkes
2oliven
1tørret chili
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og hvedemel, og ælt dejen godt. Jeg bruger røremaskinen. Når dejen er æltet godt sammen, skal den hæve overdækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dejen i 20 lige store stykker. Tril hvert stykke dej til en lang pølse på cirka 1 cm i tykkelse. Nu skal dejen formes som en slange, det gør man ved at vikle den omkring et træspyd. Hovedet trykkes lidt fladt, og halen gøres lidt spids.
Brødslangerne pensles med vand og drysses med blå birkes.
Øjnene laves ved at skære små trekanter af oliven, som trykkes fast på hovedet.
Brødslangerne bages ved 200 grader i cirka 20 minutter til de er sprøde og gyldne.
Lige når brødstængerne kommer ud af ovnen, prikkes et hul med en kødnål, og der sættes et lille stykke tørret chili ind, som er skåret ud formet som en tunge.
Lad brødslangerne køle ned, og så er de klar til servering.