Opskrift på bagte æbler med marcipanSkønne bagte æbler med fyld af marcipan, kanel, smør og brun farin. Det er en nem og virkelig lækker efterårsdessert med æbler, som serveres med en kugle vaniljeis på toppen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4æbler
50gsmør, blødt
50gbrun farin
50gmarcipan
2tskkanel
30ghasselnøddeflager
250gvaniljeis
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Vask æblerne, og skær eventuelt bunden til, så de kan stå jævnt i et ildfast fad.
Skær toppen af, og fjern kernehuset inden i med en kernehusfjerner.
Riv marcipanen groft og bland den med smør, brun farin og kanel. Fyld marcipanremoncen i midten af æblerne.
Drys hasselnøddeflager på toppen af æblerne.
Bag æblerne i ovnen i cirka 25 minutter eller til de er møre.
Lad æblerne stå og køle ned i 5 minutter, og server så de lune æbler med vaniljeis.