Opskrift på klassisk gullashHelt perfekt smag og smørmørt kød med den der helt rigtige mormor smag. Server gullash med hjemmelavet kartoffelmos og et drys frisk persille over toppen. Det er skøn efterårs- og vintermad, og den kan sagtens fryses ned hvis du laver en stor portion.
Løgene pilles og hakkes groft. Peberfrugten renses for kerner og skæres groft i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i passende skiver. Pil hvidløgene og hak dem fint.
Kødet skæres i mundrette bidder. Drys en hvedemel ud over kødet og vend det rundt så melet fordeles. - Melet vil være med til at jævne sovsen.
I en stor tykbundet gryde smeltes smørret ved middel varme, Kom kødet i lidt ad gangen og brun det af. Når kødet er brunet af stilles det til siden.
Kom en klat smør mere i gryden og smelt det. Kom alle grøntsagerne i og svits dem ved middel varme i ca. 10 minutter.
Når grøntsagerne er faldet en smule sammen, kommes kødet i sammen med den søde paprika, stødt spidskommen, salt, sukker, peber, laurbærblade. Kom tomatkoncentrat og tomatpure i gryden og svits det med grøntsagerne i et par minutter.
Nu kommes der vand, fond du chef, samt rødvin i gryden. Vend det hele godt rundt og bring det i kog. Skru ned for varmen og lad retten simre ved svag varme i ca. 3 timer. ( Husk at røre i gryden med jævne mellemrum )- Hvis man ønsker at komme fløde i, gøres dette når der er ca. 1 time tilbage af tilberedningstiden. Du kan eventuelt lade låget være af gryden den sidste time af tilberedningen, så saucen koger en smule ind.
Når tiden er gået og kødet er mørt, smages retten til en sidste gang inden jævning og servering. - Skal saucen jævnes, gøres det ved at røre en spsk. maizena op i en spsk. vand. Rør det i gryderetten ved middel varme til saucen tykner.