Opskrift på oksecuvette i ovnEn cuvettesteg er altså bare lækker mad, og serveret med sprøde kartofler, hjemmelavet sovs og en god salat, så er det fantastisk gæstemad eller når familien skal forkæles lidt ekstra. Her får du vores opskrift på den bedste rosa ovnstegte cuvette.
Cuvetten tages ud af køleskabet en halv time før den skal i ovnen.
Ovnen forvarmes til 220 grader almindelig varme.
Cuvetten forberedes. Fjern sener og hinder på bagsiden. vend cuvetten og rids nu fedtsiden med en skarp kniv, dog uden at skære ned i selve kødet.
Gnid culotten ind i en smule olivenolie, og gnid den derefter ind i knust hvidløg, salt, peber og hakket timian. - Dette kan med fordel gøres nogle timer i forvejen, så cuvetten kan trække smag.
Placer cuvetten på en rist over et ildfast fad og kom den i den forvarmede ovn.
Nu skal cuvetten tilberedes i 15 minutter ved høj varme, hvorefter der skrues ned til 150 grader. Når kerne temperaturen er 56 grader tages cuvetten ud af ovnen og skal nu trække utildækket i ca. 10 minutter inden den skæres ud og serveres. - Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere. Hvis cuvetten skal brunes yderligere, tændes der for grill ved en kernetemperatur på 54 grader. Cuvetten er stadig færdig når kernetemperaturen er 56 grader.
Husk at skære på tværs af kødfibrene når du skærer din oksecuvette ud. Så får du de møreste skiver.
Server for eksempel cuvetten med sprøde pommes frites og en hjemmepisket bearnaise.