Opskrift på syltede mirabellerNemme og lækre syltede gule mirabeller. Det er nemt at lave, og smager dejligt som dessert med en kugle is eller serveret som lidt sødt til et godt stykke ost. Det er en skøn måde at få sensommerens smage til at holde lidt længere.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 15 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
500gmirabeller
5dlvand
175grørsukker
1 ½spskeddike
2kanelstænger
3kardemommekapsler
Sådan gør du
Skær mirabellerne over, og fjern stenen. Læg dem i et glas, der er skoldet og skyllet i atamon.
Kog lagen op af vand, sukker og eddike og kom kanelstænger og kardemomme i.
Når lagen koger, hældes den over mirabellerne i glasset. Kom også kanelstænger og kardemommekapsler med i glasset for at give mere smag. Luk låget på glasset.
Lad gerne mirabellerne trække nogle dage inden du spiser af dem. Når du åbner glasset, bør de opbevares på køl.