Opskrift på blommemarmeladeEfterårets blommesæson betyder blommemarmelade! Prøv en skøn hjemmelavet marmelade med blommer og en mild smag af kanel på et stykke hjemmebagt franskbrød. Det smager fantastisk!
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 3glas
Ingredienser
800gblommer
400gsyltesukker
½dlvand
1kanelstang
Atamon
Sådan gør du
Rengør blommerne, fjern sten og skær dem i tern.
Kom blommetern, syltesukker, vand og kanelstang i en gryde og kog op.
Lad marmeladen simre ved lav varme i 30 minutter eller til den er helt kogt ud og har en god konsistens. Den vil blive lidt tykkere når den køler ned.
Kom marmeladen på rene og skoldede glas, der er skyllet i atamon eller spiritus. Lad dem køle ned, og så er marmeladen klar til servering.
Marmeladen opbevares køligt og mørkt, og i køleskabet efter åbning.