Opskrift på klassisk pizza MargheritaHer får du opskriften på den vaskeægte Italienske klassiker, pizza Margherita. Lavet helt fra bunden, og med gode råvarer. Du kan du ikke andet end at blive glad når du sætter tænderne i den perfekte slice af denne skønne og nemme pizza med sprød bund, smagfuld tomatsovs, ost og basilikum.
Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
Fordel pizzasaucen ud over bundene.
Mozzarellaen brækkes i mindre stykker, og fordeles på pizzaerne efterfulgt af ca. 5 blade frisk basilikum på hver pizza.
Hver pizza drysses med en lille smule salt.
Bag pizzaerne en af gangen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. I en varm pizzaovn skal den have 1-2 minutter, husk at vende den jævnligt. - Hvis du bager pizza i ovn, så er det en rigtig god ide at forvarme ovnen i god tid, så den er helt varm når pizzaen skal ind og bage.
Når en pizza er bagt færdig fordeles friske basilikumblade ud over den inden den serveres. Større blade basilikum kan brækkes i mindre stykker.