Opskrift på rønnebærgeleRønnebærgele kan du lave af efterårets røde rønnebær. Geleen er syrlig og bitter, og den passer godt til efterårets vildtretter, stege eller andre kødretter. Den er også god til at tilsmage sovsen! Den har en smuk rød farve, og kan gemmes til hele vinteren.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 3glas
Ingredienser
1lrønnebær
4dlvand
500gsukker
Sådan gør du
Klargør glas. Skold dem i kogende vand, og skyl dem med atamon eller spiritus.
Kog rønnebær og vand op i en gryde under låg. Lad bærene koge i 20-30 minutter indtil bærene smatter ud.
Si saften over i en ren gryde, og tilsæt sukkeret. Kog saften op, og lad den koge i 10-15 minutter.
Hæld geleen på de rene glas, og dæk dem over med et viskestykke.
Næste dag sættes lågene på, og de sættes på køl for at geleen kan sætte sig helt.