Opskrift på pirogger med spinat og fetaVegetariske pirogger med fyld af spinat og fetaost. De er perfekt i madpakken, til frokost eller som let aftensmad med en salat til. Det er en god måde at få lidt sund spinat i både voksne og børn.
Varm mælken til cirka 35 grader (lillefingervarm), og pisk sukker og gær i med et piskeris. Lad væsken stå i 10 minutter indtil det begynder at skumme, så er der godt gang i gæren. Forbered imens resten af ingredienserne til dejen.
Når der er gang i gæren, kommes væsken i røremaskinen sammen med æg, hvedemel, smeltet afkølet smør og salt. Ælt dejen rigtig godt ved middel hastighed i 15-20 minutter eller til den er jævn og glat og slipper skålen.
Lad dejen hæve overdækket ved stuetemperatur i 1 time eller til den har dobbelt størrelse. Forbered i mens spinatfyldet.
Fyld:
Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olie på en pande, og steg løg og hvidløg til løgene bliver blanke.
Tilsæt det hakkede spinat, det gør ikke noget at det er frossent når det kommer på panden. Opvarm spinaten ved middellav varme, og steg det til væsken er fordampet.
Smag spinatfyldet til med salt, peber og revet muskatnød.
Pirogger:
Del nu dejen i 12 lige store dele. Form boller af dejklumperne, og rul dem herefter ud til runde, flade brød med en diameter på cirka 15 cm.
Fordel nu spinatfyldet på dejen, fyldet skal ligge på den ene side af midten. Herefter smuldres fetaosten ud over spinaten.
Pisk ægget sammen, og pensel dejcirklen hele vejen rundt i kanten som en slags lim. Fold cirklen på midten, så du får en halvmåneform. Luk herefter dejen rundt i kanten ved at trykke samlingen sammen med en gaffel. På den måde får du et gaffelmønster langs kanten.
Læg de færdige pirogger på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem efterhæve 30 minutter. Varm i mens ovnen op til 190 grader.
Pensel piroggerne med sammenpisket æg, og bag dem herefter 15-17 minutter ved 190 grader.
Lad piroggerne køle lidt ned på en rist. Spis dem gerne lune eller læg dem i køleskabet hvis de skal med på madpakken dagen efter.