Opskrift på henkogte tomaterHenkogte tomater på glas er fantastiske at bruge til pastasauce, pizzasauce, til vinterens gryderetter, eller der hvor du normalt ville bruge hakkede tomater. De er nemme at lave, og perfekte hvis du har overskud af tomater i drivhuset her sidst på sæsonen.
Klargør tomaterne. Vask dem godt, og skær store tomater ud i mindre stykker. Små tomater kan bruges hele.
Fyld glasset halvt op med tomater.
Kom herefter frisk basilikum, hvidløgsfed og salt i, og fyld derefter glasset helt op med tomater. Du må gerne trykke dem godt sammen i glasset.
Top med olivenolie, og sæt så låget på. Hvis du bruger patentglas med gummiring i, kan du lukke glasset helt nu. Hvis du bruger glas med skruelåg, skal låget blot skrues løst på så dampen kan slippe ud. Glasset lukkes så lige efter tilberedning i ovnen.
Sæt dine glas i en bradepande med vand i bunden og sæt dem så i ovnen ved 120 grader i 2 timer.
Når tiden er gået, slukkes ovnen, og glassene køler ned i ovnen til næste dag. Husk at lukke glassene når ovnen slukkes hvis du bruger glas med skruelåg. Brug et viskestykke eller en grydelap og skru låget godt fast mens de stadig er varme.
Tomaterne opbevares mørkt og køligt, og så kan de sagtens holde mange måneder. Brug dem til pastasauce, gryderetter, pizzasauce eller hvor du ellers ville bruge købte hakkede tomater.