Opskrift på minifrikadellerSmå frikadeller er skønne på madpakken eller som børnevenlig mad til fødselsdagen eller buffet. Lav en stor portion minifrikadeller til fryseren, og giv ungerne en med på madpakken, det vil med garanti bringe glæde. De kan også bruges til små frikadellespyd med grøntsager på.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
700ghakket svinekød
2løg
1,5dlhavregryn
2æg
1dlmælk
¼tskstødt allehånde
2tsksalt
Peber
Smør, til stegning
Olivenolie, til stegning
Sådan gør du
Løgene pilles og rives på et rivejern på den grove side. Kom derefter de revne løg samt de andre ingredienser ti farsen i en skål og rør dem grundigt sammen. - Farsen kan laves på forhånd, den tager ikke skade af at stå og trække på køl et par timer.
I en stor pande varmes olie og smør op til middel varme, på mit komfur er det 4 ½. Derefter formes små frikadeller af farsen, der efterfølgende steges i det forvarmede fedtstof. Steg frikadellerne i 5 - 6 minutter på hver sider, eller til de er blevet godt brunet af. - Det kan være en fordel at stege en "prøvedelle" for at tjekke om farsen skal have mere salt.
De færdige frikadeller holdes varme i et fad dækket med folie i mens resten af frikadellerne steges.
Mini-frikadeller kan serveres med et fad gnavegrønt, bruges på madpakken eller sættes på spyd med grøntsager i små stykker.