Opskrift på kantarelsovsDen bedste kantarelsauce i verden! Det er en lækker og cremet svampeflødesovs med en lækker pikant smag af kantareller fra skoven. Server den til oksekød, kalv eller vildt.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 2personer
Ingredienser
40gsmør
1skalotteløg
1tskfrisk timian
200gkantareller
1dlhønsebouillon
1dlhvidvin
2,5dlpiskefløde
½spskcitronsaft
1tsksukker
Salt
Peber
Sådan gør du
Rens svampene, børst jordresterne af, eller skyl dem hurtigt af i koldt vand. Del eventuelt de største i mindre stykker. De små kan bruges hele.
Hak skalotteløg og timian fint.
Smelt smørret på en pande. Det finthakkede skalotteløg og timian tilsættes og svitses ved middelvarme til løgene er klare.
Tilsæt de rensede kantareller og svits dem sammen med løgene til næsten al væde er fordampet.
Tilsæt derefter hvidvin samt bouillon, og reducer det til halvdelen er tilbage.
Kom fløde på panden sammen med sukker og citronsaft. Lad det simre 5-10 minutter eller til saucen har fået den ønskede konsistens. Smag til med salt og masser af peber.