Opskrift på hjemmelavet blåbærsirupHjemmelavet sirup til drinks eller som topping på desserter eller is. Blåbærsirup er nemt at lave, og skovene er fulde af blåbær netop nu. Brug det for eksempel i gin hass i stedet for mangosirup eller med danskvand eller asti som en forfriskende drink.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 1glas
Ingredienser
250gblåbær
150gsukker
1 ½dlvand
1tskvaniljepasta
Sådan gør du
Kom alle ingredienserne i en gryde og kog op.
Lad siruppen simre i cirka 30 minutter ved lav varme uden låg. Rør i den jævnligt, og hold øje med at den ikke brænder på.
Når siruppen er tyknet, er den klar, tag eventuelt en skefuld op på en kold ske for at tjekke hvordan konsistensen bliver efter afkøling. Hæld siruppen igennem en fintmasket si over i et skoldet glas.
Server siruppen i drinks eller på desserter for eksempel på pandekager eller vaniljeis.