Opskrift på kantarel-toastEfter en succesfuld svampetur, er det lækkert at komme hjem og tilberede en god frokost med de skønne kantareller. Kantarel-toast med flødestuvede kantareller på ristet brød, er nemt at lave og det smager fantastisk. Brug den som forret eller som en lækker frokost.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Brødrister
Ingredienser
Flødestuvede kantareller:
2spsksmør
300gkantareller
½spskcitronsaft
2dlpiskefløde
1tsksukker
½tsksalt
Peber
Andet:
4skivertoastbrød
2spskfrisk persille
Sådan gør du
Hvis dine kantareller er store, kan de med fordel deles på midten, de mindre kan bruges som de er. Husk at rense svampene godt. Du bør rense dem med en børste eller en pensel, og undgå at skylle dem i vand, da de vil miste meget af deres godt smag, og suge meget væske til sig.
Smelt smørret på en pande ved middel varme.
Kom kantarellerne på panden, og lad dem stege indtil de har smidt alt væsken, og den er kogt væk igen. Det tager cirka 5-10 minutter.
Tilsæt så citronsaft og efterfølgende piskefløde, og skru ned til lav varme. Lad saucen simre cirka 5 minutter indtil den tykner og bliver cremet og lækker.
Tilsæt sukker, salt og peber, og smag eventuelt til med mere citronsaft efter smag.
Rist brødet, og server svampestuvningen på de ristede skriver brød. Pynt med persille og dryp eventuelt lidt citronsaft på toppen