pizzadej typo 00 opskrift - Lækker sprød italiensk pizzadej bagt i vores unni 3 pizzaovn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Pizzadej med tipo00 opskrift

Giver en super sprød og lækker pizzabund
Ret Frokost, Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Keyword Pizza
Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Antal 4 Pizzaer

Ingredienser

  • 500 g tipo00 mel eller tipo0
  • 8 g gær
  • 1 g sukker
  • 2 spsk olivenolie
  • 320 ml vand koldt
  • 7 g salt

Sådan gør du

  • Bland vand, gær, sukker samt olivenolie i en skål og rør rundt til gær og sukker er opløst
  • I skålen til røremaskinen blandes mel samt salt grundigt
  • Tilsæt vandet med det opløste gær, sukker samt olivenolie til melet under omrøring. Dejen skal nu æltes Ca.10 - 15 min. Eller til den slipper skålen helt og er blevet helt glat
  • Placer dejen i en beholder og dæk den til med husholdningsfilm. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur i Ca.1 time.
  • Efter dejen er hævet, deles den i 4 portioner. Hver portion dej foldes /strammes op og formes til en kugle. Smør den evt. med lidt olivenolie så den ikke klæber fast.
  • Nu skal dejen efterhæve overdækket i Ca. 1 - 2 timer før den er klar til brug.
  • Når dejen har hævet er den klar. Husk at dejen ikke må rulles, det er bedre at trykke med fingerspidserne til grundformen er på plads og derefter strække dejen i hænderne. På den måde bevarer man mest mulig luft i dejen.

Video

Noter

Koldhævning
Skulle man nu have lyst til at koldhæve dejen, så halvere man, mængden af gær og fjerner sukker. Første hævning foregår ved stuetemperatur 1 time. Dejen deles og formes, og derefter hæver den på køl i 12 timer. Dejen tages ud af køleskaber 30 min. til en time før den skal bruges.