Opskrift på Italiensk pizzadej med tipo 00Denne pizzadej en super sprød og lækker pizzabund til hjemmelavet pizza. Fyld den med din favorit-topping og bag den i ovnen, i pizzaovnen eller på grillen.
500gtipo 00 mel, eller pizzamel, Tipo 0 eller lignende
8g gær, frisk gær
1gsukker
2spskolivenolie
320mlvand, koldt
7gsalt
Sådan gør du
Bland vand, gær, sukker samt olivenolie i en skål og rør rundt til gær og sukker er opløst.
8 g gær, 1 g sukker, 320 ml vand, 2 spsk olivenolie
I skålen til røremaskinen blandes mel samt salt grundigt.
500 g tipo 00 mel, 7 g salt
Tilsæt vandet med det opløste gær, sukker samt olivenolie til melet under omrøring. Dejen skal nu æltes ca.10 - 15 min. Eller til den slipper skålen helt og er blevet helt glat.
Placer dejen i en beholder og dæk den til med husholdningsfilm eller et låg. Dejen skal nu hæve ved stuetemperatur i ca.1 time.
Efter dejen er hævet, deles den i 4 portioner. Hver portion dej foldes/strammes op og formes til en kugle. Smør den evt. med lidt olivenolie så den ikke klæber fast.
Nu skal dejen efterhæve overdækket i ca. 1 - 2 timer før den er klar til brug.
Når dejen har hævet er den klar. Husk at dejen ikke må rulles ud, det er bedre at trykke med fingerspidserne til grundformen er på plads og derefter strække dejen i hænderne. På den måde bevarer man mest mulig luft i dejen.
Bagning
Bag din pizza i en brandvarm ovn, pizzaovn eller grill. Det er forskelligt hvor længe den skal bage, det vigtigste er at den er meget varm, du bager den på en varm sten eller bageplade, og at du holder godt øje med den. Vend evt. pizzaen undervejs for at få en jævn bagning.
Noter
KoldhævningSkulle man nu have lyst til at koldhæve dejen, så halverer man, mængden af gær og fjerner sukker. Første hævning foregår ved stuetemperatur 1 time. Dejen deles herefter og formes, og derefter hæver den på køl i 12 timer. Dejen tages ud af køleskabet 30 min. til en time før den skal bruges.