Opskrift på frikadeller med persillePersille-frikadeller med havregryn smager fantastisk til aftensmaden eller som snack i madpakken eller picnickurven. De er nemme at lave, og kan sagtens fryses ned hvis der er rester tilbage. Skøn hverdagsmad med masser af smag.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 50 minuttermin
Samlet tid 1 timet
Antal 6personer
Ingredienser
1kghakket svinekød, eller blandet svine- og kalvekød
3løg, groft revet
2dlhavregryn
3æg
2dlmælk
1dlfrisk persille, hakket
2tsksalt
Peber
25gsmør, til stegning
0,5dlOlivenolie, til stegning
Sådan gør du
Alle ingredienser til farsen røres sammen i en skål eller på røremaskine.
Frikadellerne formes i den ønskede størrelse og steges ved middelvarme i en blanding af olivenolie og smør. De skal stege i ca. 10 - 12 min., og vendes når halvdelen af tiden er gået. De skal have en fin stegeskorpe dog uden at være brændte.
Server med flødekartofler, kold kartoffelsalat eller dit yndlingstilbehør.