Opskrift på fuglereder i marengs med bær og vaniljeflødeskumMarengs-fuglereder med søde jordbær og en cremet vaniljeflødeskum er den perfekte sommerdessert. Server den for dine gæster eller din familie ovenpå et lækkert måltid mad. Du kan bruge andre bær for eksempel hindbær, blåbær, brombær, kirsebær eller en blanding. Du kan også servere fuglereder med is i stedet for flødeskum.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 1 timet30 minuttermin
Samlet tid 2 timert
Antal 10stk
Ingredienser
Marengs-fuglereder:
3æggehvider
150gsukker
Flødeskum:
5dlpiskefløde
2spskvaniljesukker
Topping:
400gjordbær
2spsksukker
50gmørk chokolade
Sådan gør du
Marengs-fuglereder:
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker eller på røremaskinen. Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du fortsat pisker. Når alt sukkeret er tilsat, pisk et par minutter mere indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt nu marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Start med at sprøjte bunden på reden i en cirkel ud fra midten. Sprøjt efterfølgende kanten på reden ved at sprøjte rundt ovenpå kanten af cirklen i et par omgange.
Sæt bagepladen med marengs-fuglerederne i ovnen, og lad dem tørre i cirka 90 minutter eller indtil de nemt slipper bagepapiret. Sluk ovnen, og lad marengsene køle ned i den slukkede ovn.
Samling af desserten:
Rengør jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Kom dem i en skål med 2 spsk. sukker, og lad dem stå og trække mens du går videre.
Pisk piskefløden til en let flødeskum sammen med vaniljesukkeret.
Hak chokoladen groft eller lav svirvler med en skræller.
Anret de afkølede marengs-fuglereder med vaniljeflødeskum i midten, jordbærrene ovenpå, og til sidst drysset med hakket chokolade. Server straks.