opskrift på kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke
Udskriv Pin

Kartoffelpizza med rosmarin opskrift

Simpel og lækker pizza med en fantastisk smag!
Ret Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Keyword Pizza
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej Klik på link for opskrift
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 store kartofler
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt groft
  • 100 g prosciutto di parma lufttørret skinke

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Pensel pizzabunden med olivenolie og fordel kartofler skåret i tynde skiver (2mm på mandolinjern).
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det på pizzaen.
  • Bræk rosmarinen i mindre kvaste og fordel den på pizzaen, hak evt. rosmarin hvis du vil have en bedre fordeling.
  • Drys pizzaen med groft salt og fordel mindre stykker af lufttørret skinke øverst.
  • Bag pizzaen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
  • Dryp evt. med lidt olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.