opskrift på kartoffelpizza med rosmarin og lufttørret skinke
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Kartoffelpizza med rosmarin opskrift

Simpel og lækker pizza med en fantastisk smag!
Ret Hverdagsmad, Madpakke
Køkken Italiensk
Keyword Pizza
Samlet tid 2 timer
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej Klik på link for opskrift
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 3 store kartofler
  • 250 g frisk mozzarella
  • 3 stængler frisk rosmarin
  • salt groft
  • 100 g prosciutto di parma lufttørret skinke

Sådan gør du

  • Lav dejen som beskrevet i opskriften i linket i ingredienslisten. Når dejen er klar, rulles eller trykkes den ud til pizzastørrelse. Dejen giver 3-4 pizzaer alt efter størrelse.
  • Pensel pizzabunden med olivenolie og fordel kartofler skåret i tynde skiver (2mm på mandolinjern).
  • Bræk mozzarellaen i mindre stykker og fordel det på pizzaen.
  • Bræk rosmarinen i mindre kvaste og fordel den på pizzaen, hak evt. rosmarin hvis du vil have en bedre fordeling.
  • Drys pizzaen med groft salt og fordel mindre stykker af lufttørret skinke øverst.
  • Bag pizzaen på en varm bagesten eller bageplade i ovnen eller på grillen ved 250-275 grader. Den skal have ca. 8-10 minutter men hold godt øje med den. 
  • Dryp evt. med lidt olivenolie når den kommer ud af ovnen, og server straks.