Opskrift på kalveculotte på grillDet er lækkert med en perfekt grillet kalveculotte hele året rundt. Om sommeren på terrassen med en bagt kartoffel og en grøn salat eller på andre tider af året med kartoffelfondant og en lækker rødvinssauce. Kun fantasien sætter grænsen for hvilket tilbehør du kan servere til din culottesteg.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgkalveculotte
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Culotten tages ud af køleskabet en halv times tid inden den skal på grillen, så den kan nå at komme lidt op i temperatur inden tilberedningen.
Reverse sear-metoden (velegnet til træpille grill):
Grillen forvarmes til 130 grader sat op til indirekte varme. - Her i opskriften er kalveculotten tilberedt på en Weber Smokefire træpillegrill (reklamelink)
Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.
Kom culotten på grillen over indirekte varme og tilbered den til kerne temperaturen er ca. 55 grader. - Her er det en god ide at bruge et stegetermometer, så man kan følge med i kernetemperaturen under tilberedningen.
Når kernetemperaturen er nået tages stegen af grillen, og stilles til siden utildækket, varm grillen op til høj varme og brun derefter hurtigt culotten af på alle sider.
Derefter tages stegen af grillen. Stil den på et skærebræt og lad den trække utildækket i 15 minutter, inden den skæres ud og serveres.
Traditionel tilberedning på gas- og kulgrill:
Grillen forvarmes til 180 grader, sat op til indirekte varme.
Culotten pudses på bagsiden for sener og fedt. Fedtlages på oversiden ridses med en skarp kniv, pas på ikke at skære ned i selve stegen.
Smør culotten ind i olivenolie og krydder den med salt og peber efter smag.
Kom den forberedte kalveculotte på grillen over indirekte varme og tilbered den til kernetemperaturen er ca. 56 grader. - Hvis man synes at den mangler farve til sidst, kan den brunes kort af over direkte varme. Alternativt kan man de sidste 10 minutter af tilberedningstiden hæve temperaturen i grillen til 230 grader, på den måde brunes stegen mere af.
Når den ønskede kernetemperatur er nået tages culotten af grillen og stilles utildækket på et skærebræk. Lad den trække i 15 minutter inden den skæres ud og serveres.