Opskrift på Eton mess med jordbærDen klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbær, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Hvis du selv vil bage marens, så skal du starte med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
Rens jordbærrene og skær dem i kvarte. Vend jordbærstykkerne med sukker og lad dem stå og trække mens du går videre med opskriften.
Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
Knus marengsene i lidt mindre stykker, de behøver ikke være ensartede. Gem eventuelt et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag jordbær, så flødeskum og til sidst bær på toppen. Tilsæt også gerne saften fra jordbærrene. Pynt eventuelt med lidt mynteblade på toppen og server straks.