Opskrift på marengskysMarengskys eller kyskager er en super nem og hurtig sød lille og luftig kage af marengs. De kan spises som de er, eller bruges i desserter for eksempel sammen med søde sommerbær og flødeskum. Du kan tilsætte farve eller smag til dine kyskager hvis du har lyst.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 50kyskager
Ingredienser
3æggehvider
150gsukker
Sådan gør du
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
Pisk æggehviderne helt stive på en røremaskine eller med håndmixer. Du skal kunne vende skålen på hovedet uden at æggehviderne falder ud, før du tilsætter sukkeret.
Tilsæt sukkeret en skefuld af gangen mens du stadig pisker. Når alt sukkeret er tilsat, skal du fortsætte med at piske 5-10 minutter indtil marengsmassen er helt jævn, sej og glat.
Kom din marengsmasse på en sprøjtepose eventuelt med en stjernetyl.
Sprøjt små marengskys ud på bageplader beklædt med bagepapir. De skal være cirka 2-3 cm i diameter, eller den størrelse du skal bruge.
Sæt pladerne i ovnen ved 100 grader varmluft, og lad marengene tørre i cirka 1 time. Tjek om de slipper bagepapiret, så er de færdige.
Sluk for ovnen, og lad gerne dine marengs stå i ovnen mens den køler af.
Når kyskagerne er helt kølet af, kan de opbevares i tætsluttende glas eller lufttætte kagedåser. Her kan de holde i flere måneder.