Opskrift på gammeldags koldskål med tykmælk og ægDer er ikke noget som en gang hjemmelavet koldskål på en varm sommerdag. Denne opskrift på koldskål med tykmælk og æg, er skøn som dessert, eftermiddagsmad eller let aftensmad på de varme sommerdage. Den er cremet og lækker, med en skøn smag syrlig smag af dansk sommer.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2æggeblommer
40gsukker
1tskvaniljepasta
½Ltykmælk
½Lkærnemælk
½citron, saft + skal
Til servering:
Kammerjunkere
Jordbær
Sådan gør du
Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og lækkert luftigt.
Tilsæt så vaniljepasta, kærnemælk og tykmælk til æggesnapsen, og rør det hele sammen til en jævn koldskål.
Riv skallen fint af ½ citron, og pres efterfølgende saften. Tilsæt citronskal og saft gradvist, mens du smager til.
Når du er tilfreds med smagen, er koldskålen klar til servering. Koldskålen skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres kold.
Server med kammerjunkere og friske danske jordbær eller topping efter eget valg.