Opskrift på hel oksefilet på grillNår man rigtig skal hygge eller fejre noget, så er en grillet oksefilet altid populær herhjemme. Det smager fantastisk, og når man laver den på grill, får man bare masser af ekstra smag i kødet. Vi laver den reverse seared, og på den måde bliver den perfekt hver gang. Server den med lidt let tilbehør, og din familie vil med garanti blive imponeret.
Oksefileten tages ud af køleskabet en times tid før den skal grilles, så den ikke er iskold, når den skal på. Den pudes på bagsiden for sene og fedt.Fedtet på overfladen ridses, og oksefileten krydres med salt og peber.- Jeg har valgt at snøre min oksefilet op, for at holde lidt på formen.
Grillen forvarmes til 125 grader sat sat op til indirekte varme. Hvis du vil have røgsmag med anvendes en røgboks. Dette er ikke nødvendigt hvis du griller den på en træpillegrill.- Her i opskriften er oksefileten tilberedt efter reverse sear metoden på en Weber Smokefire EX6. Der er brugt Weber Grill Academy blend træpiller.
Når grillen er kommet op i temperatur placeres oksefileten på overste hylde, eller over indirekte varme hvis du tilbereder den på en almindelig grill. Kom et stege termometer i kødet og tilbered den nu ved lav varme til den har en kernetemperatur på 56 - 57 grader.
Når kernetemperaturen er nået, tages oksefileten af grillen og stilles til siden utildækket i mens grillen varmes op til høj varme.- Kom eventuelt en pande der tåler grill på under opvarmningen. Dette kan springes over.
Når grillen og panden er varmet op kommes en god klat smør på panden og der tilsættes friske krydderurter efter smag til panden samt hakket hvidløg. Lad smørret bruse op og vend derefter oksefileten i det.
Brun derefter oksefileten af over direkte varme til den har fået den ønskede farver. Pas på ikke at grille den for længe, da den allerede er tilberedt til kernetemperatur.
Når oksefileten er brunet af, tages den af grillen og skal nu trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.
Tilberedning efter traditionel metode:
Oksefilten forberedes på samme måde som nævnt herover.
Forvarm grillen til 200 grader sat op til indirekte varme.
Placer oksefileten over indirekte varme og tilbered den i 40 - 60 minutter, eller til kernetemperauren ligger på 56 -57 grader.
Tag den af grillen og lad den trække i ca. 15 minutter inden den serveres.- Hvis man ikke synes at stegen har fået nok farve, kan den brunes hurtigt af over den direkte varme inden den trækker.