Opskrift på jordbærkoldskålDer er ikke noget som en gang hjemmelavet koldskål med jordbær på en varm sommerdag. Denne opskrift på jordbærkoldskål er skøn som dessert, eftermiddagsmad eller let aftensmad på de varme sommerdage. Den er cremet og lækker, med en skøn smag af jordbær og dansk sommer.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
250gjordbær, friske eller optøede
2æggeblommer
40gsukker
1tskvaniljepasta
½Ltykmælk
½Lkærnemælk
½citron, saft + skal
Til servering:
Kammerjunkere
Jordbær
Sådan gør du
Kom jordbær i en blender, og blend dem til en fin pure. OBS: Hvis du bruger frosne købte bær, anbefaler Fødevarestyrelsen at du giver bærene et opkog inden de kommer i koldskålen. Hvis du bruger købte frosne bær, kan koges 1 minut, og herefter blendes til en fin pure.
Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt og luftigt.
Tilsæt vaniljepasta, kærnemælk og tykmælk til æggesnapsen. Tilsæt så jordbærpureen, og rør det hele sammen til en jævn koldskål.
Riv skallen fint af ½ citron, og pres efterfølgende saften. Tilsæt citronskal og saft gradvist, mens du smager til. Hvor meget du skal bruge, afhænger af hvor søde jordbærene er, så smag dig frem.
Når du er tilfreds med smagen, er koldskålen klar til servering. Koldskålen skal opbevares i køleskabet indtil den skal serveres kold.
Server med kammerjunkere og friske jordbær eller topping efter eget valg.