Opskrift på bagte portobellosvampe med ægDisse svampe med bagte æg er en skøn lille ret til morgenmad eller brunch. Det er nemt at lave, og så er det sundt og mættende. Spis dem eventuelt til frokost med en skive rugbrød eller dampede grøntsager til.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Samlet tid 25 minuttermin
Antal 2stk
Ingredienser
2portobellosvampe
2æg
Salt
Peber
Purløg, kan udelades
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens dine portobellosvampe, og fjern stokken. Undgå at bruge vand, da svampen vil suge en masse vand og smide det igen under tilberedning. Børst svampene rene. Skrab lamellerne ud med en ske.
Sæt svampene med toppen nedad i et ildfast fad.
Slå et æg ud i hver svamp.
Drys med salt og peber.
Bag svampene med æg i ovnen i 15-20 minutter indtil hviden er fast og blommen stadig er lidt flydende.
Drys de færdigbagte æg med friskklippet purløg og server straks.