Opskrift på flanksteak på grillFlanksteak er et forholdsvist billigt stykke kød, og det smager skønt efter en tur på grillen. Her får du vores opskrift på et perfekt medium stykke kød, som er mørt som smør. Server grillet flanksteak med en bagekartoffel og majskolber eller dit yndlings grilltilbehør.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Hviletid 15 minuttermin
Samlet tid 32 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
800gflanksteak
1spskolivenolie
Salt, efter smag
Peber, efter smag
Sådan gør du
Flanksteaken tages ud af køleskabet ca. 30 minutter inden den skal grilles.
800 g flanksteak
Forvarm grillen til 250 grader sat op til direkte varme. - Når jeg griller en flanksteak foretrækker jeg at gøre det over direkte høj varme. Kødet har en grov struktur og kan sagtens tåle den høje varme over længere tid.
Når grillen er varm, smøres flanksteaken ind i olie og krydres med salt og peber efter smag. Man kan også marinere flanksteaken i en god marinade dagen før, så man tilføjer ekstra smag til kødet.
1 spsk olivenolie, Salt, Peber
Kom nu flanksteaken på grillen over den direkte varme og tilbered den ca. 6 minutter på hver side. Sørg for at holde øje med den undervejs, så den ikke brænder på. Hvis man er usikker på tilberedningen kan det være en fordel at bruge et stege termometer. - Kernetemperaturen bør ligge på 58 grader, så er den perfekt tilberedt.
Tag den tilberedte flanksteak af grillen og lad den trække utildækket i ca. 15 minutter inden den skæres ud og serveres.Udskæring af flanksteak: Husk at skære flanksteaken på tværs af kødfibrene og gerne i tynde skiver.