Opskrift på Quesadillas med kyllingQuesadillas er mexicanske pandekager med fyld, der er stegt sprøde på panden. De er nemme at lave, og så er de altid et hit hos både børn og voksne herhjemme. Serveres med grøntsager i tern og creme fraiche, guacamole og salsa.
Skær kyllingen i mundrette strimler. Kom ca 1 spsk olivenolie på en pande, og varm den op til middel varme. Brun kyllingestykkerne af på panden.
Tilsæt tacokrydderiet, og steg det af et minuts tid inden du tilsætter tomatpure og vand. Steg videre indtil væsken er fordampet, og kyllingen er gennemstegt og fint glaseret i den tykke sauce. Tag panden af varmen.
Opvarm en ren pande til middelhøj varme. Pensel en tortilla med olie på den ene side, og læg den side nedad på den varme pande.
Drys cirka 1 spiseskefuld revet cheddar på den ene halvdel af tortillaen, og kom herefter et lag kylling på.
Kom en spiseskefuld ost mere oven på kyllingen.
Fold tortillaen sammen på midten, og steg til den er sprød på begge sider og osten er smeltet. Den skal ikke have mere end et minuts tid på hver side.
Læg den færdige quesadilla på en rist mens du tilbereder de andre for at holde på sprødheden.
Server de lune quesadillas med grøntsager, creme fraiche og en god guacamole eller salsa.
Noter
Tip: Hvis du har travlt eller skal lave mange quesadillas, så kan du lave dem hele frem for at folde dem på midten. Jeg kan godt lide den traditionelle måde med at folde dem midt på, fordi det holder godt på fyldet, og den er nemmere at vende rundt på panden. Hvis du vil lave dem hele skal du lægge fyldet på en hel tortilla, og derefter lægge en anden tortilla på toppen. Husk at pensle toppen med olie inden du vender den rundt.