Opskrift på pestokartoflerNem opskrift på lækre nye aspargeskartofler med grøn pesto med løvstikke, basilikum eller persille. Det er nemt tilbehør til kød, fisk eller grillmad. Kartofler med pesto er smagen af sommer, og så er det nemt at lave.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgaspargeskartofler
Salt
Pesto:
1dlolivenolie
30gfrisk løvstikke, eller anden krydderurt fx basilikum el. persille
15gparmesan, revet
½dlsolsikkekerner, kan evt. ristes på panden før de kommes i pestoen.
Vask kartoflerne godt, og kog dem i en gryde med saltet vand i 10-15 minutter alt efter størrelse. Stik i dem med spidsen af en kniv, og når den slipper kartoflen er de færdige.
Hæld de færdigkogte kartofler op i et dørslag så de kan dampe af. Du kan servere kartoflerne med skræl, eller pille de færdigkogte kartofler.
Pesto:
I mens kartoflerne koges laves pestoen.
Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor, og hak det hele sammen til en jævn masse. De må gerne være lidt struktur i pestoen, så den skal ikke køres helt fin. Smag til med salt, peber og citron.
Pestokartofler:
Vend kartoflerne sammen med 3-4 spsk pesto i en skål. Nu er kartoflerne klar til servering.
Noter
Tip: Vil du gøre retten endnu nemmere, så kan du lave den med færdigkøbt pesto. Vælg den slags du allerbedst kan lide.