Opskrift på SolægDe klassiske æg direkte fra Sønderjylland! De lækre æg er perfekt som en lille forret eller som del af det kolde bord til påskefrokost eller julefrokost. Fyld dem med olie/eddike-dressing, sennep, HP-sauce og tabasco, og drik en snaps til. Sådan gør man i Sønderjylland.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 20 minuttermin
Trækketid 7 daysd
Samlet tid 7 daysd30 minuttermin
Antal 8stk
Ingredienser
8æg
Vand, til kogning
Saltlage
150gsalt
1lvand
2rødløg, skallen
Til servering
Olie/eddikedressing, (2 spsk. olivenolie og 1 spsk. hvidvinseddike)
HP sauce
Tabasco
Stærk sennep
Salt og peber
Ketchup, (til den mere børnevenlige version)
Sådan gør du
Kom æggene i en gryde med masser af vand og kog dem ved svag varme i 20 minutter
8 æg, Vand
Imens æggene koger kommes ingredienserne til lagen i en gryde og koges op
150 g salt, 1 l vand, 2 rødløg
Hæld lagen i en krukke eller den beholder man vil have æggene stående i
Når æggene har kogt 20 min, skal de en tur under den kolde hane og køle ned
Tag æggene og tril dem på bordet så skallen revner. Kom derefter æggene op i krukken med lage, og læg tallerken eller andet over, der kan presse æggene ned i lagen
Æggene skal gerne ligge i lagen en uges tid. Jo længere de ligger jo mere salte bliver de, vi synes en 4-7 dage er passende
Når æggene skal spises, pilles skallen af, de halveres og blommen tages ud. Herefter fyldes hullet med olie/eddikedressing, HP sauce, tabasco, sennep og blommen lægges oven i. Kom lidt salt og peber på toppen og spis straks.
Noter
Servering
Traditionen hos os er, at man sætter krukken på bordet og folk selv piller æggene og fylder dem med det de har lyst til. Husk at sætte olie/eddikedressing, sennep, HP-sauce, tabasco, salt, peber og ketchup på bordet ved servering. Og en kold snaps til.