Opskrift på Aspargesfritter i ovnNem og hurtig snack med lækre grønne asparges, som du kan servere som appetizer eller tilbehør til aftensmaden. På denne måde får du sprøde asparges i ovn, som smager helt fantastisk af parmesan.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 15 minuttermin
Samlet tid 20 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
200ggrønne asparges
2æg
1dlhvedemel
1dlrasp
½dlparmesan, eller Grana Padano
Peber, efter smag
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210 grader. Gør en bageplade klar med bagepapir på.
Knæk enderne af de grønne asparges, vask og tør dem.
Pisk æg sammen i en dyb tallerken. Kom hvedemel i en anden dyb tallerken, og kom rasp blandet med revet parmesan og peber i en tredje dyb tallerken.
Nu skal aspargsene paneres. Vend dem en af gangen først i æg, så i hvedemel, så i æg igen, og til sidst i rasp/parmesan blandingen. I Rasp/parmesan-blandingen, er det lettest at drysse lidt hen over, og forsigtigt trykke det fast på aspargesen.
Læg de panerede asparges på bagepladen.
Bag dine aspargesfritter i cirka 15 minutter eller til de er sprøde og gyldne.
Server dem lune, gerne sammen med en hvidløgsmayonnaise eller en anden dip. Du kan drysse de færdige aspargesfritter med lidt parmesan eller salt.
Noter
Hvidløgsmayonnaise kan laves af 1-2 fed presset hvidløg blandet med 1 dl mayonnaise. Vi laver ofte mayonnaise på sødmælk, se vores opskrift her.