spansk tortilla opskrift på dejlig spansk kartoffelomelet. Spansk æggekage med kartofler
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Spansk tortilla opskrift

Kartoffelomelet på spansk!
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Spansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stort løg hakket
  • 40 g smør
  • 600 -700 g kartofler skrællet og skåret i skiver af ca.3 mm.
  • 1/2 dl olivenolie
  • 5 fed hvidløg fint hakket
  • 8 æg
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 tsk salt
  • peber efter smag

Sådan gør du

  • Steg løget i smør og olien ved lav varme til det er klaret uden at brune. Det burde tage Ca. 10 - 15 min. Tilsæt hvidløget og steg yderligere 5 minutter.
  • Kom kartoffelskiverne i panden og steg ved lav varme i Ca. 20 minutter. eller til kartoffelskiverne er blevet bløde.
  • Pisk æg og salt, samt peber sammen i en skål.
  • Kom de piskede æg i panden og dæk den til med folie eller et låg. Tilbered ved lav varme i Ca. 20 minutter eller til den er let gylden i bunden og i siderne.
  • Efter de 20 minutter vendes tortillaen og tilberedes yderligere i 5 - 10 minutter
  • Server varm, lun eller kold, Evt. drysset med persille eller purløg.