Kom alle ingredienser til lagen i en gryde og giv det opkog.
Køl derefter lagen helt ned i køleskabet til dagen efter.
Kom flæskestegen i lagen og lad den trække i 3 døgn.
Efter 3 døgn tages flæskestegen op og skylles grundigt i koldt vand. Tør den derefter helt tør med et viskestykke eller køkkenrulle.
Gnid det knuste peber ind i flæskestegen og lad den tørre utildækket i køleskabet 2 døgn. Hvin man er så heldig at have et flueskab, så kan den selvfølgelig tørres i det, hvis temperaturen ikke er for høj ude.
Efter stegen er tørret er det tid til at røge. Den her opskrift er tilpasset til en Borniak røgeovn, så tid og mængde af røg passer til min smag. Man kan sagtens røge den på en hjemmebygget ovn eller en kuglegrill.
Røg stegen ved 40 - 50 grader i 6 - 8 timer afhængig hvor kraftig røgsmag man ønsker.
Når man er tilfreds med farven, tages baconstykket ud af ovnen. Nu skal det trække et par dage i køleskabet, så salt og røgsmag kan fordele sig.