Go Back
Udskriv
Recipe Image
Nutrition Label
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Krydderboller
Opskrift på klassiske hjemmebagte krydderboller der bare smager helt fantastisk. Spis den som de er, eller del dem og rist dem inden de skal spises. De er skønne som morgenboller, så bag gerne en stor portion og gem dem i fryseren.
Forb. tid
20
minutter
min
Tilb. tid
20
minutter
min
Hævetid
1
time
t
30
minutter
min
Samlet tid
2
timer
t
10
minutter
min
Antal
12
boller
Udstyr
Ankarsrum røremaskine (reklamelink)
Ingredienser
2
dl
sødmælk
50
g
gær
2
tsk
sukker
1
tsk
kardemomme
1
tsk
Bageenzym (reklamelink)
2
æg
½
tsk
salt
250
g
manitoba
,
kan erstattes af hvedemel
250
g
hvedemel
80
g
smør
,
blødt
Sådan gør du
Mælken opvarmes til ca. 30 grader. Kom gær, sukker, kardemomme og bageenzym i mælken og rør det godt rundt til gæren er helt opløst.
Hæld det op i skålen til en røremaskine og tilsæt æggene. Rør det godt sammen og tilsæt mel og salt gradvist efterfulgt af det bløde smør.
Nu skal dejen æltes til den slipper skålen og er helt glat. Det tager omkring 10 - 15 minutter på min røremaskine.
Når dejen er æltet, dækkes den over og hæves til dobbelt størrelse, det tager cirka 45 min.
Når dejen er hævet til dobbelt størrelse deles dejen i
12
lige store portioner. Form dej klumperne til boller og spænd dem godt op.
Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse. Det tager cirka 45 minutter.
I mens bollerne hæver forvarmes ovnen til 200 grader alm. ovn.
Når bollerne er hævet til dobbelt størrelse, sættes de i den forvarmede ovn og bages i ca. 20 minutter, eller til de er blevet gyldne og lækre.
Når bollerne er færdige tages de ud og køles ned på en rist. De nedkølede boller kommes i poser.
Server krydderbollerne helt klassisk ristet med masser af smør.
Hvad skal du huske til næste gang?
Klik her for at tilføje dine egne noter
Ernæringsinformation
Serving:
1
bolle
Kalorier:
226
kcal
Kulhydrater:
34
g
Protein:
6
g
Fedt:
7
g
Mættet fedt:
4
g
Transfedt:
1
g
Kolesterol:
43
mg
Natrium:
84
mg
Kalium:
107
mg
Fibre:
2
g
Sukker:
2
g
A-vitamin:
223
IU
C-vitamin:
1
mg
Calcium:
33
mg
Jern:
2
mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?
Tag os med
@madformadelskere
og brug
#madformadelskere