Opskrift på karamelliserede løg Den bedste opskrift på bløde løg du kan forstille dig. Perfekte til en hakkebøf eller i en burger. Der er smag for alle pengene og man kan lige så godt lave en dobbeltportion når man alligevel er i gang. For os der elsker bløde løg, så sidder den her opskrift lige i skabet.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
1kgløg, rødløg eller almindelige løg
15gsmør
1spskolie
1tsksalt
Peber, efter smag
2spskbrun farin
1spskbalsamicoeddike
1spskengelsk sauce
Sådan gør du
Løgene pilles og deles i halve. De skæres derefter i tynde både.
1 kg løg
På en stor pande varmes smør og olie op til middel varme.
15 g smør, 1 spsk olie
Løgene kommes på panden. Skru lidt ned for varmen og tilbered nu løgene i ca. 20 minutter til de begynder at blive klare. Pas på at løgene ikke bruner, så skal der skrues ned for varmen. - Husk at vende løgene rundt nogle gange.
Når der er gået 20 minutter tilsættes der salt og peber. Løgene tilberedes igen i ca. 20 minutter. - Husk at vende løgene rundt nogle gange.
1 tsk salt, Peber
Efter ca. 20 minutter tilsættes brun farin, balsamicoeddike samt engelsk sovs. Vend det grundigt sammen og tilbered det igen ca. 20 minutter. Når tiden næsten er gået skrues der en smule op for varmen under omrøring.