Opskrift på påskepyntet citronfromagekage med mandelbund. Perfekt kage til påskedagene eller som en dejlig påskedessert oven på en god middag.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Køleskab 2 timert
Samlet tid 2 timert45 minuttermin
Antal 8personer
Udstyr
Springform 25 cm
Kageplast
Ingredienser
Mandelbund:
3æg
200gsukker
200gmandler
Smør eller sprayfedt, til at smøre formen med
Citronfromage:
4bladehusblas
3æg
100gsukker
2citroner, store (eller 3 mindre)
3dlpiskefløde
Pynt:
1dlpiskefløde
Chokoladeæg, eller andre påskeæg
Mynteblade
Sådan gør du
Mandelbund:
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
Hak mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Vend de finthakkede mandler i ægge/sukkerblandingen.
Kom bagepapir i bunden af en springform på 25 cm i diameter. Smør siderne med smør eller sprayfedt og hæld dejen til bunden i springformen.
Bag bunden ved 175 grader i 30 minutter. Lad herefter bunden køle af på en rist inden du fjerner springformen.
Citronfromage:
Når bunden er helt kold, tages ringen af springformen, og bunden lægges over på det fad kagen skal serveres på. Husk at fjerne bagepapiret fra bunden. Sæt ringen fra springformen rundt om bunden igen, og for siden af formen med kageplast hele vejen rundt.
Læs husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.
Pisk æg og sukker luftigt med en elpisker.
Riv skallen på citronerne og pres derefter saften ud. Du skal bruge 1 spsk. citronskal og 1 dl citronsaft.
Varm 2 spsk. af citronsaften op i en gryde. Vrid husblassen, og smelt den i den varme citronsaft.
Hæld derefter den varme citronsaft med husblas over i resten af citronsaften og tilsæt revet citronskal. Vend citronblandingen i æggesnapsen.
Pisk fløden til en let flødeskum, og vend forsigtigt flødeskummen i æggeblandingen med citron. Hæld nu fromagemassen over den afkølede mandelbund. Sæt kagen på køl i minimum 2 timer men gerne til dagen efter.
Servering:
Pisk fløden til flødeskum, og pynt kagen med små toppe af flødeskum. Det er nemmest med en sprøjtepose med en stjernetyl i.
Fordel påskeæg og mynteblade på toppen af kagen, og server.