Opskrift på klassisk appelsinfromageAppelsinfromage serveret i glas eller stor skål og pyntet med flødeskum, hakket mørk chokolade og skiver af frisk appelsin. Perfekt påskedessert eller dessert ovenpå en god middag. Det er en skøn og nem dessert som både børn og voksne elsker.
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 2 timert
Samlet tid 2 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
4bladehusblas
3æg
100gsukker
3appelsiner, store
4dlpiskefløde
Pynt:
2spskmørk chokolade, finthakket
1skiveappelsin
Sådan gør du
Læg først husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.
4 blade husblas
Pisk så æg og sukker til en luftig æggesnaps, brug røremaskine eller en håndmixer.
3 æg, 100 g sukker
Riv skallen på appelsinerne fint (du skal bruge 1 spsk. revet appelsinskal) og pres saften ud af appelsinerne (du skal bruge 1,5 dl. appelsinsaft).
3 appelsiner
Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af appelsinsaften. Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. Rør rundt imens.
Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende appelsinsaft og den revne appelsinskal tilføjes. Vend nu forsigtigt appelsinsaften med husblas og appelsinskal i den luftige æggesnaps.
Pisk fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/appelsinmassen, gem lidt flødeskum til pynt (ca. 1 dl). Anret din appelsinfromage i en stor skål eller i mindre portionsglas, og stil den på køl i 2 timer så den kan sætte sig. Pynt med lidt flødeskum på toppen, hakket mørk chokolade og appelsinskiver inden servering.