Nem opskrift på små citronmåner bagt som muffins. De er skønne at dele ud til børnefødselsdagen, til at pakke i picnickurven eller til at servere som lækre påskemuffins.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 25 minuttermin
Pyntning 10 minuttermin
Samlet tid 45 minuttermin
Antal 12stk
Udstyr
Muffinsform
Ingredienser
Citronmuffins:
200gsmør, blødt
200gsukker
1tskvaniljepasta, eller korn fra vaniljestang
4stkæg
1citron, skallen (saften bruges også)
½dlcitronsaft
200ghvedemel
1tskbagepulver
Glasur:
150gflormelis
1spskcitronsaft
1tskfrugtfarve, gul
1stkæggehvide, måske mindre
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
Pisk blødt smør og sukker luftigt. Tilsæt vaniljepasta, og herefter piskes 1 æg i af gangen.
Tilsæt nu revet citronskal og citronsaft, og bland dejen.
Sigt hvedemel og bagepulver ned oveni, og vend forsigtigt dejen rundt til den er jævn, undgå at slå for meget luft ud af den.
Fordel dejen i muffinsforme, de skal fyldes cirka ¾ op.
Bag dine muffins i ovnen i 20-25 minutter ved 180 grader. Tjek med en nål eller gaffel om kagen er gennembagt, og lad dem efterfølgende køle ned på en rist.
Når kagerne er afkølede, kan de pyntes med glasur.
Glasuren laves ved at røre æggehvide, flormelis, citronsaft og gul frugtfarve sammen. Undgå at glasuren bliver for tynd, så vil den løbe af kagerne. Start med at komme flormelis i en skål. Tilsæt så citronsaft og gul frugtfarve, og til sidst kommes æggehviden gradvist i, indtil du har den ønskede konsistens. Rør glasuren godt indtil den bliver lidt sej i det, og fordel den på de afkølede muffins.