Opskrift på chokolademousse med kun 2 ingredienser inspireret af den engelsk kok Heston Blumenthal i Mastercehf Australia. Det er en lynhurtig måde at lave en chokolademousse uden æg, fløde og husblas.
Forb. tid 2 minuttermin
Tilb. tid 8 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Udstyr
Isterninger
Ingredienser
200gchokolade, min 70%
155gvand
Sådan gør du
Hak chokoladen groft og kom den i en skål af enten metal eller glas.
Bring vandet i kog i en gryde, og når det koger hældes det over den hakkede chokolade.
Forbered et isbad i en større skål, hvor skålen med chokolade kan stå oveni.
Rør rundt i vand og chokolade med et piskeris indtil alt chokoladen er smeltet. Sæt så skålen oven i skålen med is.
Pisk cremen et par minutter med piskeriset, mens den gradvist bliver tykkere. Når den har konsistens af en tyk sovs, tages skålen op af isbadet, og piskes fortsat.
Pisk langsomt indtil cremen får mousse tekstur, det sker lige pludselig, få hold godt øje, og tag den hellere op af vandbadet i god tid. Du kan altid sætte den tilbage hvis den skal have lidt mere.
Varm en ske under den varme hane, og form kugler af moussen. Server med et drys flagesalt og for eksempel med appelsinfileter og crumble eller med friske bær og flødeskum.