Klassisk tilbehør til græske retter og sommeren grillmad. Nem opskrift på en salat med feta og oliven som bringer ferieminderne frem. Den er perfekt til græske bøffer eller -frikadeller men er også god til en god bøf på grillen eller et stykke kylling.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
350gcherrytomater, eller alm. tomater
1agurk
1rødløg
100gsorte oliven, uden sten
100gfeta, i tern
2spsktørret oregano, eller efter smag
Dressing:
1spskcitronsaft
1spskrødvindeddike
½dlolivenolie
1,5tsksalt
1tsksukker
Peber
Sådan gør du
Start med at forberede dressingen. Alle ingredienserne blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dresingen til.
Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Hvis man bruger cherrytomater skæres de midt over, almindelige tomater skæres i grove tern.
Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven kan bruges hele, eller deles i 2.
Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
Server salaten med det samme, eller stil den til på køl til det er spisetid.