Start med at lave kagecremen, da den skal køle ned. Den kan med fordel laves dagen i forvejen.
Flæk vaniljestangen, og kom den tomme vaniljestang, sukker, æg, majsstivelse og mælk i en gryde. Pisk det sammen og kog op. Lad cremen koge i 2-3 minutter til den bliver jævn og tykner.
Tag gryden af varmen, hæld cremen over i en anden beholder og lad den køle ned. Sæt den i køleskabet indtil bollerne er klar til at blive fyldt.
Dej:
Varm mælken op til ca. 30 grader og tilsæt 2 spsk. sukker og gær. Pisk det sammen og stil det lunt i cirka 10 – 15 minutter indtil det skummer op.
Det anbefales at ælte dejen på en køkkenmaskine, da den skal æltes længe. Kom mel, sukker, blandingen af mælk og gær, smeltet afkølet smør, salt og æg i røreskålen, og ælt så dejen ved medium hastighed til den slipper skålen. Det er i dette trin man kan tilsætte lidt ekstra mel, hvis man synes at dejen er for våd, men den skal være klistret og ret blød.Normalt skal dejen æltes 10-15 minutter før den er klar.
Del dejen i 16 lige store boller. Form bollerne og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og drysset med lidt mel så de ikke hænger fast. Lad bollerne hæve i 1 time overdækket med et rent viskestykke.
Marcipanremonce:
Bland sukker, blødt smør og marcipan godt sammen. Det er nemmest at gøre med hænderne. Nu er remoncen klar til at blive fyldt i bollerne sammen med cremen.
Fyldning:
Efter 1 times hævning, trykkes en fordybning midt i hver bolle.
Pisk cremen godt igennen, og læg 1 spsk. creme i hver bolle. Ovenpå cremen fordeles marcipanremoncen.
Luk bollen ved at trække siderne hen over fyldet, og lukke sammen på toppen.
Vend bollen om, så samlingen kommer nedad mod bagepladen.
Lad de fyldte fastelavnsboller hæve 45 minutter overdækket med et viskestykke.
Bagning:
Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn.
Bag bollerne i cirka 10-12 minutter midt i ovnen.
Lad bollerne køle af på en rist inden pyntning.
Pyntning:
Rør flormelis og et par spiseskefulde kogende vand sammen. Der skal ikke bruges ret meget vand, så tilsæt lidt af gangen. Glasuren skal være flydende, men ikke flyde for meget ud.
Pynt de afkølede fastelavnsboller med glasuren, og drys eventuelt med frysetørrede hindbær, krymmel eller hvad du har lyst til at pynte dem med.