Nem hverdagsmad til hele familien. Retten består af kylling omviklet med bacon på en bund af kartofler og porre med fløde. Den smager fantastisk, og er nem at lave.
Kylling med bacon (placeres oven på kartoffelfadet):
220gbacon, eller ca. 3 strimler bacon pr. bryst
800gkyllingebryst
Topping:
0,5dlfrisk persille
3spskrevet parmesan
Sådan gør du
Ovnen forvarmes til 200 grader. Alm ovn.
Løget pilles, deles i 2 og skæres i tynde skiver.Kartoflerne skrælles og skæres i skiver á 3 mm. jeg plejer at bruge et mandolinjern.Porren renses i koldt vand og skæres i passede skiver.Hvidløg pilles og rives fint.
I en gryde kommes hvidvin, fløde, salt, peber, laurbærblade, løg, kartoffelskiver, revet hvidløg og porrer. Varm det op og lad det småkoge under omrøring til saucen begynder at tykne en smule.
Hæld det hele i et ildfast fad i passende størrelse og stil det midt i den forvarmede ovn.
Nu skal fadet stå i ovnen i 30 minutter.
Imens fadet står i ovnen forberedes kyllingebrysterne. De vikles med bacon ca. 3 skiver pr. bryst. Når fadet har stået i ovnen i 30 minutter lægges kyllingebrysterne ovenpå kartoflerne og fadet kommes i ovnen igen.- Nu skal fadet stå i ovnen ca. 40 minutter.
Når der er ca. 10 minutter tilbage drysset fadet med revet parmesan og der skrues op til 230 grader. Lad det stå i ovnen til parmesanen er smeltet.
Når osten har fået lidt farve er retten klar til servering. Drys med frisk persille og stil fadet på bordet.