Opskrift på lækker og nærmest sund chokolade dessert lavet i sous vide
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Nedkøling 5 timert
Samlet tid 6 timert10 minuttermin
Antal 10personer
Ingredienser
4æg
110gsmør
220g chokolade, min 70%
30mlBaileys, kan udelades
Sådan gør du
Stil sous viden på 46 grader, og kom chokolade, smør og Baileys i en vakuumpose og forsejl posen. Kom posen i vandet indtil chokolade og smør er smeltet, og du har en jævn chokolademasse. Tag posen op ca. hvert 5. minut og massér den lidt, så du får blandet ingredienserne godt.
Når du tager posen op, skal temperaturen på din sous vide hæves til 76 grader.
Pisk æggene godt indtil de bliver hvide og skummende. Brug en elpisker.
Klip et lille hjørne af posen med chokoladeblandingen, og hæld det langsomt ned i æggene mens du stadig pisker på lav hastighed.
Når massen er jævn og ensartet, skal den hældes på små glas, der er sprayet med sprayfedt eller smurt med smør.
Jeg får 10 glas af 8 cl med denne mængde dej.
Luk glassene til, og sænk dem ned i dit sour vide kar. De skal have 60 minutter ved 76 grader.
Når der er gået en time, tages glassene op, og køles ned først ved stuetemperatur, og senere i køleskabet. De skal have ca. 5 timer i køleskabet for at de har sat sig helt, men lav dem gerne dagen i forvejen for at være sikker.
Når du skal servere desserten, tager du glasset ud af køleskabet, og løsner rundt i kanten med en lille kniv. Vend så chokolade"kagen" ud på en tallerken, og lad den stå ca. 20-30 min før du serverer den.
Noter
Serveres med friske bær og evt. vaniljeis eller flødeskum