Opskrift på lækker gryderet med kylling i en cremet flødesovs med champignong og bacon. Smagen er som vi kender den fra en klassisk bøf stragonoff, men her med kylling i stedet for oksekød.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 1 timet
Samlet tid 1 timet15 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
300gbacon, skåret i små tern
2løg, skåret i tern
350gchampignoner, skyllet, renset og delt i kvarte
600gkyllingebryst, skåret ud i strimler
2spskhvedemel
2,5spskpaprika
1tskrøget paprika
1,5tsksalt
½tskpeber
50gsmør
2,5spsktomatkoncentrat
5dlpiskefløde
1spskhvidvinseddike
1tsksukker
Sådan gør du
I en gryde eller sauterpande steges bacon gyldent ved middel varme, Når det er gyldent og let sprødt tages det op og stilles til siden.
I samme gryde eller pande med det tilbageblevne fedtstof svitses løgene til de falder sammen og bliver klare. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
Imens løgene svitses tilberedes champignonerne i en gryde. Kom en spsk. smør i gryden og svits nu champignonerne til al væde er fordampet. Når de er færdige tages de op og stilles til siden.
Imens løg og champignonerne svitses gøres kyllingekødet klar. I en dyb tallerken kommes der mel, paprika, røget paprika, salt og peber. Bland det grundigt sammen. Kom kyllingekødet i og vend det rundt til alt mel og krydderi hænger fast på kyllingekødet.
Når løgene er færdige kommes der 2 spsk. smør i gryden eller panden. Svits nu kyllingekødet ved middelhøj varme til det er helt tilberedt. Tag kyllingekødet op og stil det til siden. Nu skal der tilsættes tomatkoncentrat til panden. Svits det ved middel varme i et minuts tid. Kom derefter bacon, løg, champignoner, kyllingekød, fløde, hvidvinseddike samt sukker i gryden/sauterpanden, rør ingredienserne godt sammen og bring retten i kog.
Skru ned for varmen, kom låg på og lad det simre i 10-15 minutter. Rør rundt af og til, slut af med at smage til med ekstra salt og peber.
Server kylling stroganoff med en god kartoffelmos eller pommes frites.