Opskrift på nem tærte med forskellige grøntsager - Her broccoli, peberfrugt, porre og rødløg
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 45 minuttermin
Køleskab 30 minuttermin
Samlet tid 1 timet30 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
Tærtedej:
180ghvedemel
100gsmør, i mindre tern
½tsksalt
2-3spskvand
Grøntsager:
½broccoli
1rød peberfrugt
1rødløg
1porre
Æggemasse:
8æg
2dlmælk
1tsksalt
Peber
Sådan gør du
Tærtebund:
Kom hvedemel, smør og salt i en skål, og smulder smørret i melet. Det kan også gøres på en foodprocessor.
Tilsæt koldt vand, og så skal du hurtigt samle dejen med hænderne. Dejen må ikke æltes, den skal bare samles hurtigt.
Rul tærtedejen ud på et meldrysset bord, så den passer til din form. Vi bruger en tærteform på 24-25 cm i diameter. Læg dejen over i tærteformen, og tryk dejen ud over kanterne, så kanterne bliver skarpe og flotte.
Sæt tærteformen i køleskabet i mindst en halv time, gerne en time. Det er for at undgå at dejen trækker sig sammen under forbagningen.
Tag dejen ud og prik den helt igennem mange steder med en gaffel. Det er for at undgå at tærtedejen buler op under forbagningen, og for at dampen kan slippe ud mens den bager.
Forbag tærtedejen ved 200 grader i 12-15 minutter. Forbered imens fyldet.
Fyld:
Vask alle grøntsager.
Skær peberfrugten i tern. Skær rødløget i skiver. Del broccolien i små buketter, og skær porren i tynde skiver.
Pisk æggemassen sammen af æg, mælk, salt og peber.
Samling og bagning:
Når tærtedejen er færdigbagt, tages den ud af ovnen. Broccoli, peberfrugt og porre fordeles på bunden. Rødløgene lægges på toppen, og æggemassen hældes ud over all grøntsagerne.
Bag tærten i ovnen til æggemassen er fast og tærtedejen er gylden og sprød. Det tager for os cirka 35 minutter ved 200 grader.Alt efter hvilke grøntsager du bruger, kan bagetiden variere, da nogle grøntsager indeholder mere væske end andre.
Server tærten varm eller lun med en grøn salat til.