700gtomatpassata, kan erstattes af hakkede tomater der blendes inden brug.
1,5loksefond
3spskpaprika, god kvalitet
1tskstødt spidskommen
2laurbærblade
2tsksalt, eller efter smag
1spsksukker
Peber, efter smag
500gkartofler
3gulerødder
Sådan gør du
Start med at forberede kød og grøntsager.
Løgene pilles og peberfrugterne renses for kerner. Grøntsagerne skæres derefter i passende tern. Hvidløgene pilles og hakkes fint. - Vent med at skrælle kartoflerne og gulerødderne til lige før de skal i suppen
Skær den røgede bacon i små tern, og kødet skæres i mundrette bidder.
I en stor tykbundet gryde varmes olivenolie op til middelhøj varme. Brun nu den røgede bacon af til den er gylden og sprød.- Imens man bruner baconternene vendes kødstykkerne i mel.
Når baconen er færdig tages den op og stilles til siden. I samme gryde og fedtstof brunes nu kødstykkerne af ved høj varme. Dette gøres af flere omgange, så kødet ikke kommer til at koge.Når alt kødet er brunet af kommes det tilbage i gryden sammen med baconternene.
Tilsæt nu peberfrugt samt løg og hvidløg til kød og bacon. Svits det ved middel varme i et par minutter.
Nu skal der tilsættes passata/blendede hakkede tomater, oksefond, paprika, stødt spidskommen, laurbærblade, salt, sukker og peber.- Bring suppen i kog og skru ned til middel-lav varme. Kom låg på gryden og lad nu suppen simre i 2,5 timer.
Husk at røre i suppen af og til og smag den til undervejs, med yderligere salt, sukker og peber om nødvendigt.
Når der er ca. 20 minutter tilbage af tilberedningstiden, skrælles gulerødder og kartofler. De skæres i mundretter stykker og kommes i suppen. Lad suppen simre videre til kartofler og gulerødder er møre.
Server suppen i forvarmede skåle sammen med et stykke flutes, eller godt madbrød.