Opskrift på flutesHjemmebagte flutes er lækre. Det er nemt, billigt og velsmagende tilbehør til mange retter! Server disse flutes til forretter, hovedretter eller som tilbehør til tapas, det er gode til virkelig mange retter. De er også rigtig gode at fryse ned og tage op senere.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hævetid 4 timert20 minuttermin
Samlet tid 5 timert
Antal 4flutes
Ingredienser
Dej:
700ghvedemel, Gerne med proteinindhold 12% eller mere
6g tørgær
10gsalt, fint
520gvand, koldt
Drys:
Flage- eller kryddersalt
Sådan gør du
Bland mel, tørgær og salt sammen i en plasticbøtte. De store hvide fra IKEA er super gode til formålet.
Tilsæt koldt vand, og bland det hele sammen. Dejen må IKKE æltes! Dæk skålen med film.
Stil dejen til hævning i 45 min. Efter 45 min skal dejen strækkes og foldes 4-5 gange. Denne proces skal gentages i alt 4 gange, så over 180 min hæver dejen og bliver foldet 4 gang. Allerede efter første strækning skal dejen være blevet mere glat at se på.
Når dejen har hævet og er blevet strukket 4 gange, skal den deles i 4 portioner til 4 flutes. Hver portion trykkes ud på bordet, og siderne foldes ind mod midten og formes. Dæk dejen med film, og lad den hæve 25 minutter.
Efter 25 minutter skal hver portion dej trykkes ud igen - brug fingerspidserne. Så skal dejen rulles stramt sammen, og til slut skal samlingen trykkes godt sammen. Gør det samme med alle portioner dej.
Læg dine flutes på et hæveklæde, jeg bruger et viskestykke drysset med mel. Lad dine flutes hæve 30 min.
Tænd ovnen på 250 grader, og lad den varme op mens dejen hæver. Sæt også en hulplade eller en almindelig bageplade i ovnen, så den bliver rigtig godt varm inden du skal bage. Placer et ildfast fad i bunden af ovnen, som skal bruges til at lave damp under bagningen.
Nu skal du have dine flutes over på bagepladen, jeg har lavet et stykke pap med folie på, som jeg lige kan rulle flutet op på, og videre over på hulpladen. Det er vigtigt at samlingen ligger nedad på bagepladen når flutet skal bages.
Det bedste resultat får du ved at bage af 2 omgange, så læg 2 flutes over på den varme bageplade, og snit dem med en meget skarp kniv. Drys dem med flage- eller kryddersalt
Kom pladen i ovnen og tilsæt 2 dl. vand til det indfaste fad i bunden af ovnen. Skru ovnen ned på 220 grader og bag dine flutes 20-30 minutter eller til du har gyldne og sprøde flutes.
Lad dine flutes køle lidt af på en rist. Spis dem lune eller lad dem køle helt ned og gem dem. De kan også fryses ned til senere brug.