Opskrift på den bedste vaniljecreme til lagkage, trifli eller andre desserter
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 5 minuttermin
Samlet tid 10 minuttermin
Antal 1portion
Ingredienser
1stkvaniljestang
75gsukker
2stkæg
2spskmajsstivelse
5dlsødmælk
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Kom korn og den tomme vaniljestang i en gryde sammen med alle de andre ingredienser.
Tænd blusset på middel varme, og pisk konstant mens du koger cremen op. Skru lidt ned når den koger, og lad den koge 2-3 minutter indtil den tykner og bliver glat.
Tag herefter gryden af varmen, og hæld cremen over i en anden skål så den kan køle ned. Fjern vaniljestangen, og så er cremen faktisk klar til brug når den er kølet af.
Du kan med fordel sætte cremen på køl, så vil den sætte sig helt. Læg da husholdningsfilm over cremen, og lad den ligge direkte ned på cremen, så der ikke kommer skind på.
Inden brug piskes kagecremen godt igennem, og så er den klar til at komme i lagkagen eller i desserten.